Nakit je zelo primerno darilo za ženske

Nakit je zelo primeren kot darilo za ženske, saj je znano, da je večini žensk nakit zelo všeč in ga z veseljem nosijo ob različnih priložnostih. Nakit pa ne predstavljajo le uhani, prstani, ogrlice ter zapestnice. Tudi ročne ure spadajo med nakit. Še zlasti take ročne ure, ki imajo pas izdelan iz žlahtnih kovin v obliki zapestnice. Take ročne ure so ponavadi tudi dragocene in predstavljajo trajno vrednost. Prodajajo se tudi na dražbah skupaj z ostalim dragocenim nakitom. Drag nakit ponavadi ljudje hranijo v bančnih sefih. Nemalokrat pa tudi doma, vendar vam to odsvetujemo. 

Znano je, da se še zlasti v tem predprazničnem času izrazito poveča število vlomov v stanovanja in stanovanjske hiše. Tatovi pa največkrat ukradejo predvsem denar in nakit. Nekateri pa svoj dragocen nakit zavarujejo tudi pri zavarovalnicah. Vendar pri nas ta praksa še ni tako zaživela. V tujini pa je nekaj povsem običajnega, da bogataši zavarujejo svoj nakit in druge dragocene predmete. V primeru njihove kraje dobijo tako povrnjen vsaj del njihove vrednosti. Večja težava pa je v tem, da denar ne more biti popolno nadomestilo za nakit, ki ima velikokrat tudi posebno simbolno vrednost. Med tak nakit sodijo predvsem zaročni in poročni prstani ter ročne ure, ki ste jih dobili v dar ob pomembnih obletnicah in življenjskih dosežkih. 

Mnogi si včasih pomagajo v času denarne stiske tudi tako, da odnesejo nakit v zastavljalnico. Zanj dobijo določen znesek denarja, ki jim pomaga prebroditi krizo. Ko pridejo do denarja, pa dobijo nakit nazaj v zameno za nekoliko višji znesek denarja kot so ga prejeli. Kljub temu, da bo zastavljalnica za svojo uslugo vzela nekaj denarja, pa je mnogim v takih primerih najpomembneje, da pridejo do denarja. Nekateri se odločijo za prodajo zlata in srebra, vendar pa vam tako prodajo odsvetujemo, saj so odkupne cene zlata bistveno nižje od tiste po kateri ste zlat nakit kupili. Prodaja zlatnine je primerna le takrat, ko imate poškodovan nakit, ki vam je v napoto in ga ne morete nositi. Njegovo popravilo pa bi bilo predrago.

Ta vnos je bil objavljen v Nakit z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.